Despre YogaGym

YogaGym  include posturi de yoga, exercitii de respiratie, meditatie si relaxare, o forma de miscare excelenta dupa o zi plina! Inspirata din practica hatha yoga, psihologie pozitiva si cercetari in domeniul neurostiintei meditatiei, YogaGym pretuieste sanatatea si incurajeaza preocuparea pentru cultivarea rezilientei psihologice.

Scopul este cultivarea unui stil de viata sanatos. Pe acest drum, vei deveni mai constienta de corpul tau, mai energica si totusi relaxata, vei invata sa respiri corect sau sa meditezi.

Ce contine o sesiune YogaGym    

Posturi inspirate din hatha yoga  

O postura YogaGym este o pozitie a corpului ce te ajuta sa tonifici diverse grupe musculare, sa respiri corect si sa iti focalizezi atentia. Senzatiile musculare, respiratia sau gandurile sunt doar cateva dintre aspectele asupra carora te poti concentra in timpul posturilor. Practicand, inveti sa iti folosesti corpul optim, te concentrezi mai bine, castigi tonus muscular si flexibilitatea articulatiilor.

Exercitii de meditatie

If you have a mind, it’s going to wander! Continutul mental pare a fi acolo, in mintea noastra, pentru a fi controlat. Ba e prea multa galagie, ba sunt prea negative, gandurile si emotiile ne apar ca o pacoste prin contrast cu mult ravnita stare de liniste mentala. Prin exercitiul de focalizare a atentiei, invatam ca problema nu e data de gandurile noastre, ci de raportul pe care il avem cu experientele private ale mintii, precum emotii, amintiri, imagini, ganduri sau senzatii.  Butonul e la tine si cu el regleazi daca te  angajezi sau nu in povestile mintii tale.

Exercitiul de meditatie este o tehnica prin care cultivi atentia si inveti sa te concentrezi, sa observi continutul mental, astfel incat sa reduci reactivitatea fata de acest continut. Activitatea de orientare si mentineare a atentiei asupra respiratiei si revenirea, atunci cand aceasta este distrasa, dezvolta, in timp, capacitatea de concentrare si metacognitie –  un spatiu in care ai loc sa descoperi gandurile ca  procese mentale trecatoare si nu ca realitate in sine.

Exercitiile de respiratie 

Agitatie, insomnie, dureri de cap, lipsa concentrarii, senzatia lipsei de aer sau a unui abdomen tensionat care nu iti da voie sa respiri? Da, exercitiile de respiratie iti pot schimba starea fizica si emotionala. Unul dintre obiectivele gimnasticii YogaGym este de a cultiva o respiratie profunda, abdominala. Nu numai ca orientam atentia, constientizand diferite senzatii ale respiratiei, dar cele mai multe posturi sau miscari sunt executate pe ritmul acesteia pentru a putea cultiva paternuri mai sanatoase de respiratie, pe care cu timpul, sa le transferam in viata de zi cu zi.

Exercitiile de relaxare 

Acestea au ca scop cultivarea unei stari fiziologice de relaxare ce presupune mai mult decat detensionare musculara. Atunci cand invatam sa ne relaxam invatam sa cultivam un raspuns al corpului, coordonat de sistemul nervos autonom parasimpatic. Aceasta stare fiziologica vine la pachet cu reducerea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si a colesterolului seric, printre altele.

Despre Elena

Elena este trainer YogaGym, o metoda proprie pe care a creat-o pentru ca simtea nevoia unei practici mai apropiata spatiului cultural in care traieste. Inspirata din practica hatha yoga si filosofia budista, Elena a integrat si un corp de cunostinte din psihologia pozitiva, neurostiinta meditatiei sau psihologie cognitiva.

YogaGym este astfel o metoda actuala, science-based prin care poti cultiva obiceiuri sanatoase, pentru o viata buna. In timpul sesiunilor YogaGym, Elena foloseste posturile de yoga, exercitiile de respiratie si de meditatie pentru a antrena atentia si a cultiva o mai buna contientizare corporala. Te imprietenesti cu corpul tau, iti redescoperi flexibilitatea, forta,  te relaxezi si inveti tehnici de reglare emotionala, folosind nimic mai mult, decat propriul corp.

1780746_731301763555336_1447834644_n

Cu studii de stiinte politice si stiintele educatiei, in prezent, Elena este doctoranda la Universitatea Bucuresti, in domeniul stiintelor educatiei. Alaturi de promovarea obiceiurilor sanatoase, Elena isi doreste sa faca cercetare educationala.

“Sunt uimita de frumuseţea, plasticitatea corpului şi a minţii umane,  un act de mirare  reluat şi  celebrat de cele mai multe ori cand practic yoga. Mă inspiră perseverenţa, rezilienţa şi oamenii care fac alegeri si cred că, sunem ceea ce facem în mod repetat.”

Daca ai intrebari sau doresti sa organizezi un atelier de YogaGym, o poti contacta pe Elena, la adresa atyogagym@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *